Pharma Nord Bio-Omega is een voedingssupplement met de essentiële vetzuren omega 3 en 6. Bio-Omega 3 & 6 bevat de actieve omega-3 vetzuren EPA en DHA uit visolie en het plantaardige omega-6 vetzuur GLA uit de Bernagie. De vorm van vrije vetzuren zorgen voor een goede opname door het lichaam.
Gebruiksaanwijzing:
Dit is een voedingssupplement. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding of gezonde levensstijl. Lees voor gebruik van het voedingssupplement de gebruiksaanwijzing of de informatie op het etiket. Hier staat informatie met betrekking tot doseringen, bijwerkingen en waarschuwingen.
Bio-Omega 3&6 is een voedingssupplement in de vorm van zachte gelatinecapsules met een combinatie van bernagieolie en visolie. Elke capsule bevat 360 mg gamma-linoleenzuur (GLA), 140 mg visolie en een kleine hoeveelheid arachidonzuur. Zowel de GLA als de omega-3 vetzuren in Bio-Omega 3&6 hebben de vorm van vrije vetzuren, die goed door het lichaam kunnen worden opgenomen. De zachte gelatinecapsules zijn makkelijk in te nemen.
Wat is gamma-linoleenzuur? De zaden van de bernagie (Borago officinalis) bevatten van nature veel gamma-linoleenzuur (GLA), een meervoudig onverzadigd omega-6 vetzuur. Dit vetzuur wordt niet ‘essentieel’ genoemd omdat gezonde volwassenen de stof in het eigen lichaam kunnen vormen. Daarbij gaat het vooral om de omzetting van linolzuur, een bestanddeel van veel plantaardige oliën. GLA is een voorloper van de type E 1 prostaglandines. Prostaglandines zijn een specifieke groep vetzuren die door de lichaamscellen worden geproduceerd. Ze worden vrijgegeven in de intercellulaire vloeistof en hebben verschillende uitwerkingen op de omliggende cellen, afhankelijk van het type prostaglandine. Een verhoogde inname van GLA via het voedsel leidt tot een verhoogde productie van E1 prostaglandines, die bij tal van functies in het lichaam een rol spelen. Dit effect treedt niet op met andere omega-6 vetzuren. Het is normaal dat de eigen productie van gamma-linoleenzuur in het lichaam afneemt naarmate we ouder worden. De oorzaak daarvan is de afnemende werking van het enzym delta-6 desasturase dat noodzakelijk is voor de omzetting van linolzuur in GLA.
Wat is omega-3? Omega-3 vetzuren zijn zeer belangrijke, meervoudig onverzadigde vetzuren die vooral in vis worden gevonden, met name in vette vissen als haring, zalm en makreel. Twee essentiële omega-3 vetzuren zijn eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Deze vetzuren zijn belangrijke elementen in de opbouw van alle cellen. Ze zorgen voor flexibiliteit van het celmembraan en hebben invloed op het vloeistofvolume, essentiële factoren voor het goed functioneren van de cel. Omega-3 vetzuren zijn voorlopers van de prostaglandines van het type E3 en E4.
Gebruik 1 à 2 keer daags 1 capsule, tenzij anders geadviseerd. Bij voorkeur tijdens/na de warme maaltijd in z'n geheel innemen met een glas water. Houd u aan de aanbevolen dagelijkse dosering.
1 capsules bevat
Bernagieolie 360 mg
-waarvan GLA 72 mg
Geconcentreerde visolieVisolie (vrije vetzuren) 140 mg
-waarvan EPA 52 m
-waarvan DHA 32 mg
Ingrediënten:
Olie van de zaadjes van Bernagie (Borago officinalis L.); geconcentreerde visolie (≥80% als vrije vetzuren); capsulewand: gelatine; emulgator: glycerol.
Extra informatie: