Mattisson Latte Matcha Bio is een smaakvolle matcha die je eenvoudig kunt gebruiken om een heerlijke matchathee te maken. In tegenstelling tot traditionele matcha, die met een bamboe lepel en klopper in een matchabowl wordt bereid, is dit poeder direct klaar om mee te roeren met een theelepel. Het is gezoet met een combinatie van gember en ceylonkaneel, wat een warme smaak toevoegt.
Als je je matchathee op de officiële manier klaar wilt maken, doe dan een beetje warm water of (plantaardige)melk van maximaal 70 graden in de matchabowl. Boven de 70 graden gaat de matcha kapot, dus wees voorzichtig. Schep 2 schepjes matchapoeder met het matcha theelepeltje in de matchabowl en klop dit op met de matchaklopper tot er een romig schuim bovenop zit. Wil je de matcha maken op de niet-officiële manier, roer dan met een theelepeltje 2 lepeltjes poeder door warm water of warme (plantaardige) melk heen. De matcha kan eventueel gezoet worden met honing of kokosbloesemsuiker.
Bij kamertemperatuur (15-25ºC) op een droge, donkere plaats bewaren. Buiten bereik houden van jonge kinderen.
Matcha* 50%, Ceylon Kaneel* 30%, Gember* 15%, Anijs* 5%.
Vrij van allergenen.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 1195 kJ / 285,6 kcal |
Vet | 4,4 gram |
Waarvan verzadigd | 0,9 gram |
Koolhydraten | 29,0 gram |
Waarvan suikers | 2,7 gram |
Voedingsvezels | 33,3 gram |
Eiwitten | 15,5 gram |
Zout | 0,1 gram |