Bertolli Pesto Genovese Vegan is vernoemd naar de stad waar het vandaan komt, Genua. Bertolli Pesto alla Genovese Vegan is een heerlijke saus die is bereid met basilicum, pijnboompitten, extra vergine olijfolie en zonder tofu. Deze smaken komen goed tot hun recht in marinades, dressings, als spread op brood of in een heerlijk pastagerecht.
Pesto komt van het woord ‘pestare’ wat stampen betekent. Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel, ofwel stampen. Tegenwoordig kan het ook met de keukenmachine gemaakt worden maar als je toch de tijd neemt om het zelf te maken, gebruik dan een vijzel voor een meer aromatischere pesto.
Koel, droog en donker bewaren. Na opening gekoeld bewaren, binnen 4 dagen consumeren.
Basilicum (51%), zonnebloemolie, pijnboompitten (niet-EU) (4%), extra olijfolie verkregen bij de eerste persing (3%), cashewnoten, zout, voedingszuur (melkzuur), natuurlijk aroma, knoflook, antioxidant (ascorbinezuur), witte wijnazijn.
Bevat: Melk, Eieren, Cashewnoot, Noten.
Kan bevatten: Pinda's.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 1319 kJ (320 kcal) |
Eiwitten | 3,7 g |
Koolhydraten | 1,6 g |
Suiker | 0,6 g |
Vezels | 1,0 g |
Vet | 33 g |
Verzadigd vet | 3,9 g |
Zout | 2,6 g |