Bertolli Pesto Alla Genovese is vernoemd naar de stad waar het vandaan komt, Genua. In alle Bertolli producten worden alleen de beste ingrediënten en de puurste smaken verwerkt. Dat proef je ook terug in de Bertolli Pesto alla Genovese, een heerlijke pesto die in diverse recepten kan worden verwerkt. Probeer deze pesto eens in een marinade, als salade dressing of op een toastje. Daarnaast is deze groene pesto erg lekker in pastagerechten, zoals in een recept met garnalen, tomaatjes, paprika en rucola.
Pesto komt van het woord ‘pestare’ wat stampen betekent. Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel, ofwel stampen. Tegenwoordig kan het ook met de keukenmachine gemaakt worden maar als je toch de tijd neemt om het zelf te maken, gebruik dan een vijzel voor een meer aromatischere pesto.
Koel, droog en donker bewaren. Na opening gekoeld bewaren, binnen 4 dagen consumeren.
Basilicum 30%, zonnebloemolie, Italiaanse kaas 10% (Grana Padano BOB¹ (bevat lysozym van ei), Pecorino Romano BOB¹), cashewnoten, dextrose, extra olijfolie verkregen bij de eerste persing 4,5%, zout, knoflook, maltodextrine, aardappelvlokken, melkweipoeder, pijnboompitten, voedingszuur: melkzuur, basilicumextract.
¹ Beschermde Oorsprongsbenaming.
Bevat: Melk, Eieren, Cashewnoot, Noten.
Kan bevatten: Pinda's.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 1807 kJ (437 kcal) |
Eiwitten | 6,5 g |
Koolhydraten | 14 g |
Suiker | 10 g |
Vezels | 0,8 g |
Vet | 39 g |
Verzadigd vet | 6,2 g |
Zout | 3,2 g |