Hoyu en Tamari zijn twee eeuwenoude gefermenteerde sojasausen die wereldwijd gewaardeerd worden als smaakversterkers. Shoyu bevat zowel gefermenteerde soja als tarwe, terwijl Tamari puur uit gefermenteerde soja bestaat. Tamari is rijk aan eiwitten, mineralen zoals kalium, magnesium en fosfor, en belangrijke spoorelementen zoals mangaan, chroom en selenium. Het fermentatieproces zet soja-eiwitten en zetmelen om in goed verteerbare voedingsstoffen, waaronder aminozuren en vetzuren. Tamari bevat ook natuurlijk glutamaat, een natuurlijke smaakversterker.
Shoyu en Tamari zijn gezonde smaakversterkers en vloeibare alternatieven voor bouillonblokjes, die zowel in de westerse als oosterse keuken goed passen. Gebruik ze niet alleen om gerechten te zouten, maar ook om de natuurlijke smaken van de ingrediënten te versterken, zowel tijdens het koken als aan tafel.
Shoyu heeft een kenmerkende alcoholtoets, die ontstaat door de fermentatie van tarwe. Daarom is het belangrijk om Shoyu pas aan het einde van het kookproces toe te voegen, zodat de smaak behouden blijft. Het is ideaal voor het combineren met pickles, wokgerechten, rijst, noedels, sushi, sashimi en gestoomde groenten, evenals met mirin (rijstwijn), wasabi, gember of geraspte daikon.
Droog.
Water, sojabonen*, zeezout, alcohol*, A. Oryzae.
*Van biologische teelt.
Bevat: Soja.
Voedingswaarde | Per 100 ml | Per portie van 5 ml |
---|---|---|
Energie | 346 kJ / 82 kcal | 17 kJ / 4.1 kcal |
Vet | 0 gram | 0 gram |
Waarvan verzadigd | 0 gram | 0 gram |
Koolhydraten | 5.8 gram | 0 gram |
Waarvan suikers | 1.7 gram | 0 gram |
Voedingsvezels | 0.9 gram | 0 gram |
Eiwitten | 10 gram | 0.5 gram |
Zout | 13.6 gram | 0.7 gram |