Gierst is in Afrika en Azië al van oudsher een belangrijk voedingsmiddel, maar past zeker goed in de moderne keuken. Het biologische gierst van Your Organic Nature is een goed geschikt alternatief voor bijvoorbeeld rijst in diverse gerechten. Gier is een lichtverteerbaar graan en heeft een volle smaak van eieren en indien geroosterd van noten, een heerlijke toevoeging aan bijvoorbeeld een wokgerecht. Hoewel gierst geen gluten bevat kan het wel voorkomen dat mensen met een glutenintolerantie een reactie krijgen op gierst.
Voeg per portie gierst 2,5 keer de hoeveelheid water toe.
Voor beetgare gierst 20 minuten koken, voor zachte gierst 15 tot 30 minuten laten koken.
Laat na het koken de gierst nog 10 minuten laten nagaren.
Voor een noot-achtige smaak kun je de gierst roosteren.
Gierst *
* van biologische herkomst
Voedingswaarde per 100 gram
Energie 1582 kJ / 378 kcal, Eiwit 11.5 gram, Koolhydraten 67 gram, Waarvan suikers 0,0 gram, Vet 4.2 gram, Waarvan verzadigd 0.7 gram, Voedingsvezels 8.5 gram, Zout 0.0 gram
Gierst *, * = Biologisch
Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten Vegetarisch Mosterdvrij Visvrij Veganistisch Lupinevrij Sulfietvrij Melk- en lactosevrij Weekdiervrij Schaaldiervrij Eivrij Selderijvrij
Energie378 kcal (1582 kJ) Vet4.2 gram Vet verzadigd0.7 gram Koolhydraten67 gram Suikers0 gram Voedingsvezel8.5 gram Eiwit11.5 gram Zout0 gram