Blaasontsteking bij katten wordt met enige regelmaat gezien. In deze blog vertellen we je hoe je blaasontsteking herkent en hoe je blaasontsteking kunt voorkomen.
Bekijk hier het assortiment tegen blaasontsteking voor je kat bij Plein.
De oorzaak van blaasproblemen bij katten is vaak lastig te achterhalen. Een veelvoorkomende oorzaak van plasproblemen bij katten is blaasgruis. In tegenstelling tot de hond is de oorzaak van blaasproblemen bij de kat bijna nooit een bacteriële infectie. De oorzaak van blaasontsteking bij de kat wordt ook wel ‘idiopathisch’ genoemd, dit is de medische term voor ‘onbekend’. Veelal kan stress, angst of spanning een oorzaak zijn. Een nieuwe (buur)kat, veranderde gezinssamenstelling, etc. zijn redenen waaraan gedacht kunnen worden. Er zijn een aantal middelen die de conditie van de blaaswand verbeteren, de weerstand verhogen, een ontspannende invloed hebben en stress verminderen.
Bij de kat spreken we van blaasontsteking wanneer de kat last heeft van de onderstaande verschijnselen:
Belangrijk in de diagnostiek en zeer bepalend voor de behandeling is het onderscheid tussen een blaasontsteking met of zonder blaasgruis. Bij katten zijn blaasontstekingen vaak stress-gerelateerd en moet er dus ook iets aan de oorzaak van de stress gedaan worden. Combineer dan altijd met een supplement met geconcentreerde Cranberries). Kies voor een product met de volgende fytotherapeutische extracten, de werking van die extracten heb ik er voor de duidelijkheid maar gelijk achter gezet.
Verdunningen van Carbo vegetabilis, Natrium muriaticum en Zincum metallicum zijn beproefde ingrediënten uit de homeopathie bij blaasontstekingen. Met behulp van fytotherapeutische druppels kan kristalvorming tegengegaan worden en de kans op een terugkerende blaasontsteking verkleind worden.
PUUR Blaas en Nieren heeft een reinigende werking op blaas en nieren, drijft vocht af en geeft verlichting.
De combinatie met PUUR Cranberry maakt de urine zuurder en de anti-oxidanten uit de zure bes zorgen ervoor dat bacteriën zich moeilijk aan de blaaswand hechten en hierdoor niet de kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Ze worden uitgeplast voordat ze problemen kunnen veroorzaken.
Als de poes of kater de druppels niet accepteert, doe de druppels door het voer of op een warm lepeltje en laat de alcohol uit het product verdampen. Geef het daarna verdund in een klein beetje lekkers of met een spuitje rechtstreeks in de bek. Ook kunnen de druppels aangebracht worden op de bovenkant van het pootje, controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Bekijk hier het assortiment tegen blaasontsteking voor je kat bij Plein.